Africa Eco Race 2019

Tegenslag tijdens etappe 8

De hele week werd uitgekeken naar de duinen in Mauritanië, hier zou het verschil gemaakt gaan worden. In de proef van vandaag zaten verschillende duinpartijen waaronder bij CP1 en aan het einde nog een aantal.

Het begin van de proef ging vlekkeloos, veel deelnemers werden ingehaald. Het ging zelfs zo goed dat vanaf kilometer 250 de virtuele leiding kon worden overgenomen van Jacinto, die de hele rally al sterk presteert.

Bij het controleren van de banden bij het begin van de laatste 100 kilometer bleek dat de veenpakketten achter gebroken waren. Hiermee kon niet verder worden gereden. Voor veel deelnemers zou dit het einde van de rally beteken. Maar Johan en Dirk wilden niet opgeven. Na twee uur sleutelen op de proef wisten ze de Zetros weer rijdend te krijgen.

Ondanks dat er maar een snelheid van 50 kilometer per uur behaald kon worden, hebben zij alle duinen gereden, alle CP’s gehaald en de finish gehaald. In totaal werd een kleine drie uur verloren. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen, maar eerst zal er weer een nacht hard doorgewerkt moeten worden.

Please follow and like us: