Africa Eco Race 2019

Geen risico’s in de etappe van vandaag

Het was deze rally niet de eerste keer dat de monteurs van het All Star Rally team een nacht moesten doorwerken. Gisteren zijn vlak voor het einde van de proef de achterste veerpakketten gebroken. Om deze te vervangen ben je toch een aantal uur bezig. Maar vroeg in de ochtend stond de Zetros aan de start van de negende etappe van de Africa Eco Race.

Ondanks dat het een lange etappe was, was het geen etappe met grote verschillen. Op de winnaar van de etappe, Bouwens, na zaten alle trucks aan op de eindstreep dichtbij elkaar. Het doel van deze etappe was ook om geen risico’s te nemen en de truck veilig naar het bivak te brengen.

De gehele etappe reden Johan en Dirk rond op de vijfde plaats. Door uit de problemen te blijven, waar andere dat niet bleven, werd er weer een stap gemaakt in het klassement. Momenteel staan ze op de derde plaats in het vrachtwagenklassement. Maar Belgische Iveco op plek vier presteert al dagenlang goed.

Morgen wordt de laatste lange etappe van de rally verreden met erg veel duinen. Alles is nog mogelijk en het klassement staat zeker nog niet vast!

Please follow and like us: