Africa Eco Race 2019

Klein probleem zorgt voor tijdverlies

Vandaag tijdens de voorlaatste etappe in Mauritaniƫ van de Africa Eco Race leken Johan en Dirk af te streven op het beste dagresultaat van de rally. Maar een afgeslagen vrachtwagen gooide roet in het eten.

De start van de etappe ging heel erg goed, zoals iedere etappe wisten de heren zich langzaam naar voren te werken. Bij een lastig navigatiepunt waarbij er om een duin moest worden gereden in plaats van erover werd enorm veel tijd gewonnen ten opzichte van de concurrentie. Totdat er in een ander gedeelte van de duinen een auto tot stilstand was gekomen. Om geen ongelukken te maken werd er bovenaan de duin even gestopt.

Helaas sloeg de motor van de Zetros af bij het stoppen. Normaal is dit geen probleem, maar deze wilde niet meer starten. Na lang wachten om de auto af te laten koelen startte deze nog niet. Met hulp van wat benzine van een motorrijder wisten ze de motor de weer te starten. Dit heeft in totaal 50 minuten gekost.

In het algemeen klassement blijven Johan en Dirk op een derde plaats staan. Aan de start van de laatste echte etappe hebben ze een klein uur voorsprong op de Belg Bouwens in zijn Iveco.

De uitslag van vandaag:

Please follow and like us: