Africa Eco Race 2020

All Star Rally gaat naar de Africa Eco Race 2020!

Begin januari staat Johan Elfrink met zijn All Star Rally team voor de derde keer op rij aan de start van de Africa Eco Race. Met zijn zelfgebouwde en verbeterde Mercedes-Benz Zetros gaat hij wederom de uitdaging aan in een van de zwaarste rally’s in zijn soort.

“De route is dit jaar grotendeels vernieuwd, er zijn 6 nieuwe locaties en zoals ieder jaar zullen de wedstrijd kilometers ook vernieuwd zijn. Hopelijk krijgen we meer zand dan voorgaande jaren. Daar kunnen wij het verschil maken! “ vertelt Johan.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Begin dit jaar werd ondanks aantal flinke tegenslagen een fanatische podiumplaats behaald. Door de verbeteringen aan de truck moeten de grootste problemen verholpen zijn. Daarmee ligt de lat ook direct hoog, met de verbeterde Zetros wil Johan voorin het klassement gaan meestrijden: “Na de Africa Eco Race begin dit jaar is direct gestart met het verbeteren van de truck. Een evenaring, of verbetering, van de derde plaats van vorig jaar is het doel!”.

Het voltallige team zal rond de jaarwisseling vertrekken richting Menton, Frankrijk, waar de technische en administratieve controles zullen plaatsvinden. Op 4 januari in de avond wordt gestart in de haven van Monaco. De dag erop wordt de overtocht gemaakt naar Tanger, Marokko. Op 6 januari zal de hele karavaan hier aankomen. Hier worden direct de eerste wedstrijd kilometers gereden. De rustdag vindt plaats aan de kustplaats Dakhla. Na de rustdag wordt Marokko verlaten en gaat de rally, verder dan ooit, Mauritanië in. Op 19 januari is de finish aan het legendarische Lac Rose in Dakar, Senegal.

Volg de verrichtingen van All Star Rally via www.allstarrally.nl, de sociale media Facebook en Instagram. Dit jaar wordt er ook een dagelijks programma uitgezonden op Ziggo Sport, de details hiervan volgen later.

Wil je voordat het team vertrekt de Zetros in actie zien? Kom dan naar de Preproloog in Eersel! Voor meer informatie en kaarten voor de Preproloog kijk op www.preproloog.nl.

Please follow and like us: