Africa Eco Race 2020

Derde etappe met tegenslagen

Een uniek moment gisterenavond, in het begin van de avond had het team de Zetros gereed voor de etappe vandaag. Een paar uurtje extra slaap voor iedereen was geen overbodige luxe. Er stond namelijk weer een lange dag op het programma, een kleine 400 kilometer aan wedstrijd.

Na 70 kilometer kwamen de eerste duinen. De eerste helft van de duinen ging perfect, de Zetros ging er zonder enig probleem doorheen. Tot het moment dat één van de veerpakketten aan de voorkant brak. Om verdere schade te voorkomen moest dit op de proef gerepareerd worden. Met een hoop creativiteit en spanbanden kon een noodreparatie worden uitgevoerd. Het gevolg hiervan was dat de rest van de etappe rustig gereden moest worden.

Uiteindelijk zijn Johan en Dirk op een 7e plaats binnen gekomen op ruim 3 uur van de snelste vrachtwagen. Op het moment van schrijven bevinden zich nog steeds enorm veel voertuigen in het eerste stuk van de proef.

Johan over de derde etappe:

Na de rustige afgelopen nacht zal er deze weer hard gewerkt worden aan de Zetros. De proef van morgen is 385 kilometer met veel snelle pistes!

De uitslag van vandaag:

Please follow and like us: