Africa Eco Race 2020

Rustdag in Dakhla

Het ging vreselijk hard in de vijfde etappe van de Africa Eco Race. Met een gemiddelde snelheid van 122 kilometer per uur (!) werd de proef uitgereden. In de auto gaat een pieptoon af zodra de maximale snelheid van 150 kilometer per uur wordt behaald. Deze bleef tijdens grote delen van de etappe piepen, om een idee te geven hoe hard het soms gaat.

Kovacs met de Scania was voor Johan gestart een maakte een kleine navigeer fout waardoor hij ingehaald kon worden. Aan het einde van etappe zat alleen Bouwens met de MAN nog voor de Zetros. Op ruim 12 minuten achterstand kwamen Johan en Dirk binnen op een tweede plek.

Twee dagen gelden zijn op de voorste bladveren extra klemmen gemonteerd. Hierdoor moet een groot deel van de problemen van eerder deze week verholpen zijn. Tijdens de vijfde etappe hebben deze zich keurig gehouden. Maar de zware proeven in Mauritanië moeten uitwijzen of dit ook daadwerkelijk het probleem verhelpt.

Tijdens de rustdag is het tijd voor groot onderhoud aan de vrachtwagen. De bladveren aan de achterkant worden preventief vervangen, de remmen worden gecontroleerd en schoongemaakt, de motorolie wordt ververst. en nog veel meer. Tijdens controle van de Zetros bleek dat er te veel speling zat op één van de stuurkogels, deze is ook vervangen.

In de nacht van zondag op maandag zal de karavaan richting Mauritanië vertrekken. Zodra de grens gepasseerd is staat de deelnemers een proef van 176 kilometer te wachten, welke zal eindigen in het bivak in Chami, Mauritanië.

Please follow and like us: