Africa Eco Race 2020

Lekke band tijdens de zesde etappe

Vanmorgen werd Dakhla in alle vroegte verlaten om koers te zetten naar de tweede week van de rally in Mauritanië. Na 400 kilometer verbinding kon iedereen soepel de grens over, direct na de grensovergang startte de zesde etappe van de wedstrijd. Een etappe van een kleine 180 kilometer om uit te komen in het bivak van Chami.

Na lang wachten voordat er gestart mocht worden, ging het eerste deel van de proef perfect. Totdat de band rechtsachter kapot ging. In tegenstelling tot veel andere vrachtwagens, waar men met drie personen opzit, moeten Johan en Dirk de band met zijn tweeën vervangen. Na veel lekke banden vorig jaar was dit de eerste van deze rally. Maar ze zijn het vervangen nog niet verleerd! In minder dan 20 minuten werd deze vervangen. Op een korte etappe als deze is de tijd niet meer goed te maken.

Tijdens de soms hobbelige rit zijn er een aantal flinke sprongen gemaakt met de Zetros. De veenpakketten die in de eerste nog een aantal keer problemen geven, hebben zich nu keurig gehouden. De aanpassingen die voor de rustdag zijn gedaan werpen nu de vruchten af.

Morgen is het tijd voor de eerste duinen in Mauritanië! In een special van 478 kilometer wordt er van Chami naar Aidzidine.

Johan en Dirk over de etappe van vandaag:

De uitslag van vandaag:

Please follow and like us: