Africa Eco Race 2020

Etappe 7

Het was een lange etappe vandaag, 476 kilometer. Een etappe met een aantal snelle stukken en vooral heel veel zand. Aan het einde van de etappe waren er duinen met kamelengras. Een ideale etappe voor Johan.

Door de lekke band op de korte etappe van gisteren moesten Johan en Dirk vrij ver achteraan starten. In het begin van de etappe was het wat lastiger navigeren, maar dat ging eigenlijk heel erg goed. Veel andere deelnemers konden ingehaald worden, met als resultaat dat de Zetros als derde truck over de streep kwam. Maar om de vrachtwagen heel te houden werd niet voluit gereden. De komende dagen zullen nog zwaar genoeg worden.

De Zetros wordt steeds betrouwbaarder, het duurt gemiddeld drie jaar voordat een vrachtwagen op zijn best is. Dat is nu te merken, zodra er geen schade is gereden kan er iedere avond het reguliere onderhoud uitgevoerd worden. Ook voor de monteurs is dit fijn, zij kunnen nu wat extra uurtjes slaap pakken!

De uitslag van vandaag:

Please follow and like us: