Africa Eco Race 2020

De laatste loodjes…

De laatste dagen in de Africa Eco Race zijn de zwaarste tot nu toe. Nadat er gisteren pas in het donker gefinisht werd, waren Johan en Dirk vandaag nog ruim voor zonsondergang binnen. Dat kon niet van alle deelnemers gezegd worden in het vrachtwagen klassement. De etappe van 469 kilometer was wederom geen eenvoudige.

Een aantal van de duinovergangen waren heftig en gingen stijl omhoog. Om de top te halen kon er niet rustig aan gedaan worden, hierdoor hebben de achterveren het weer zwaar gehad. De rest van de etappe was erg afwisselend, veel stenen, heel mul zand, daarna weer hard. Het was lastig om de juiste bandenspanning te vinden. Aan het einde van de etappe bleek er nog een van de banden lek te zijn. Deze kon op druk gehouden worden met het automatische bandenspanningssysteem en hoefde gelukkig niet vervangen te worden.

Met een derde plek bij de vrachtwagens mag men zeer tevreden zijn! In het algemeen klassement staat de truck met startnummer 402 op een 5e positie. De achterstand de nummer 4, Essers, is een kleine drie kwartier. Morgen lijkt weer een pittige dag te worden met een etappe van net geen 500 kilometer naar Idini, het laatste bivak in Mauritaniƫ. De etappe bevat veel zand en veel duinen.

De uitslag van vandaag:

Please follow and like us: