Africa Eco Race 2020

Problemen tijdens etappe 10

Het beloofde een mooie etappe te worden, de tiende etappe van de Africa Eco Race 2020. Met bijna 500 kilometer aan special stage één van de langste van de rally. Veel zand en veel duinen. Helaas werd de etappe al na 250 kilometer geneutraliseerd vanwege mist en stof, waardoor de helikopters (voor de veiligheid) niet konden opstijgen.

De proef begon goed voor Johan en Dirk, tot ongeveer kilometer 70. Na een kleine sprong braken beide voorveren af. Het werd dus weer repareren op de proef, om de finish te kunnen halen. Met de reparatie kon het punt van de neutralisatie gehaald worden. Ondanks dat dit het einde van de wedstrijd was, was er geen mogelijkheid om de proef uit te gaan en naar de openbare weg te rijden. Het resultaat was dat de hele proef uitgereden moest worden, alleen niet op snelheid.

Het heeft even geduurd voordat het einde van de proef in zicht was, door de kapotte veren moest er rustig aan gereden worden. Met een gemiddelde snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur werden er onder andere nog een aantal duinpartijen gepasseerd.

Morgen is het tijd voor alweer de laatste echte etappe van de rally, van Idini naar St. Louis in Senegal, met een korte special van 187 kilometer. De uitgangssituatie in het algemeen klassement voor de laatste etappe:

Please follow and like us: