Update

In januari geen rally

Dit jaar is alles anders. Gedurende het hele jaar zijn er rally’s afgelast en ook komend jaar is zeer onzeker. Ondanks dat er geen rally’s gereden zijn dit jaar, heeft het team niet stilgezeten en is er hard doorgewerkt aan de Zetros. Met alle informatie en geleerde lessen uit de Africa Eco Race van dit jaar is aan de slag gegaan om de truck naar een nog hoger niveau te brengen. Inmiddels staat de Zetros zo goed als klaar, wachtend op betere tijden om weer deel te nemen aan een rally.

Het plan was om wederom deel te nemen aan de Africa Eco Race, maar ondanks alle inspanningen van de organisatie bleek het onmogelijk om een rally te organiseren die aan de hoge eisen voldoet en ook veilig is. De andere grote rally die begin januari plaatsvindt, de Dakar, gaat vooralsnog door. Ondanks dat het een mogelijkheid was om naar Saudi-Arabië af te reizen heeft het team besloten om dit niet te doen.

Het team bestaat uit vrijwilligers die veelal hun vakantiedagen opofferen voor deze mooie avonturen. Met het geldende advies vanuit de overheid, om niet naar het buitenland te gaan voor niet-noodzakelijke reizen, is het niet gepast om voor een rally deze risico’s te nemen.

De afgelopen jaren werd kerst niet thuis gevierd, oud en nieuw ver weg van iedereen op de Middellandse Zee. Dit jaar blijft iedereen thuis, echter van uitstel komt geen afstel. Iedereen staat te popelen om weer aan een rally deel te nemen. Maar eerst moet deze pandemie achter de rug zijn.

Please follow and like us: