Breslau 2022

Proloog met veel zand

Zondag stond in het teken van de eerste kilometers. Eerst naar Zagan om onder de boog door te rijden voor de ceremoniële start en dan naar het terrein voor de kwalificatieproef. De kwalificatieproef was een kort parcours van ongeveer 10 minuten. Johan is zevende geworden. Hij had misschien een hogere plek kunnen hebben….

De wedstrijdleiding had bij de eerste rijdersbriefing verteld dat het parcours was te omschrijven in 3 woorden: zand, zand en …zand. We werden welkom geheten in de “Sahara van Polen”. De zon werkt ook mee, het is hier dagelijks 30-35 graden in de schaduw.

Vanaf het “spectatorpoint” was een mooi terrein te overzien wat de nodige sprongetjes mogelijk maakte. Spectaculair voor de toeschouwers, en lastig voor sommige truckchauffeurs. Ondanks dat het er behoorlijk breed was moesten verschillende dennenboompjes eraan geloven. Sommige toeschouwers, die natuurlijk NIET achter het lintje stonden, moesten snel opzij springen om uit de gevarenzone te komen. Helaas geen foto’s van de Zandhaas, aangezien uw fotograaf nét een paar minuten te laat aankwam.

Vervolgens mooie bospaden waar, zoals u op de filmpjes kunt zien, de Zandhaas in zijn element was om vervolgens, heel Hollands, aan het einde in de file te staan bij de tijdmeting. Aangezien deze exact op de positie van de gele vlag plaatsvond en Johan en Dirk daar nog net een vrachtwagen voor zich hadden, hebben ze officieel langer over het parcours gedaan dan in werkelijkheid.

Johan was tevreden Hij heeft rustig aan gedaan aangezien dit toch de eerste terreinkilometers waren sinds een paar jaar. Terug in het bivak werd de truck meteen uitgebreid onder handen genomen. Elke moer is gecheckt en waar nodig aangedraaid. Stof is weggespoten, olie en andere vloeistoffen zijn gecontroleerd en de tank is gevuld. Maandag de eerste echte proeven, twee kortere en éen langere. Houd de site en de social media in de gaten voor meer nieuws!

Please follow and like us: