Breslau 2022

Ups en downs tijdens de eerste dag

Een chaotische dag vandaag. Johan is stilgevallen met een geëxplodeerde accu. Er waren 3 proeven vandaag. Twee korte (10 tot 15 minuten) en een proef van 88 kilometer. De motoren en de trucks eerst de twee korte en dan de lange rit. De andere voertuigen begonnen met de lange proef. Bij de lange proef, die uit twee rondjes bestond hebben behoorlijk wat rijders het rondje slechts één maal gereden. Johan en Dirk hebben het perfect gedaan en ook alle way points gehaald! We zijn dus met zijn allen zeer benieuwd naar de uitslag!

Helaas was er geen toeschouwerpunt (spectatorpoint) bekendgemaakt: de organisatie mocht dit niet doorgeven van de militairen. Uw fotograaf moest dus maar uitvogelen waar de proeven waren. Uiteindelijk kwam ik dankzij een vriendelijke lokale bewoner (die een paar jaar in Nederland gewerkt had) die mijn fiets in auto gooide en me naar de tweede proef bracht. Bij aankomst was ik net op tijd om Johan tussen de bomen heen te zien wegstuiven. Gelukkig kon ik hem bij de uitgang nog net het bos uit zien komen en op de gevoelige plaat vastleggen. We krijgen gelukkig ook andere filmpjes aangeleverd van deze en gene.

Het was erg warm vandaag, de watertemperatuur in het koelsysteem was steeds tegen de 100 graden Celsius. Johan heeft dus de ventilatoren op volle kracht laten draaien. Op een gegeven moment begonnen alle systemen zoals claxon, bandenaflaatsysteem, etc. het op te geven. Johan heeft geprobeerd te resetten, maar de accu’s waren leeg en de Zandhaas kwam tot stilstand. De hulpwagen van de organisatie heeft hem met de startkabels weer op gang geholpen. Bij aankomst in het bivak bleek één van de accu’s geëxplodeerd te zijn. Uiteraard is de kapotte accu vervangen en als het goed is…. moet alles morgen weer normaal functioneren. Het monteursteam heeft alle moeren en andere vitale onderdelen weer gecontroleerd en zo nodig aangedraaid en…. goed nieuws…. de veerpakketten zijn nog in prima staat!

De onboard filmpjes laten wat stukjes van de verschillende proeven zien. Je hoort ook de aanwijzingen van Dirk en het waarschuwingssignaal als je dicht bij een ander voertuig komt. Aan het einde van de stukjes film komt de Zandhaas tot stilstand.

Please follow and like us: