Breslau 2022

Winst in etappe 2!

Heel vroeg in de ochtend, helaas was het vervangen van de kapotte accu niet de oplossing. Bij de eerste poging tot starten ontplofte de vervangende accu ook.Er werd besloten om de startmotor te vervangen en ja hoor. Om twee uur in de morgen startte de motor van de Zandhaas zonder markeren. De monteurs gingen uiteindelijk om 3 uur in de ochtend naar hun tentjes.

Iedereen heeft dus uit mogen slapen, behalve Dirk die op tijd moest zijn voor de briefing en het ophalen van het roadbook. Aan het begin van de middag werden dezelfde proeven gereden als maandag, maar nu in een andere volgorde. Ook waren de lange proef en de eerste korte proef in de omgekeerde volgorde gereden. De trucks begonnen met de lange proef.

En, heel gek, bij bijna iedere proef startte Johan als eerste vrachtwagen, simpelweg omdat hij er als eerste was. Hij dacht zelf dat alle anderen al weg waren. Nee dus, er kwamen bij de laatste proef zelfs nog motoren, auto’s en vrachtwagens aan aanrijden om aan de proef te beginnen, toen Johan al weer terug naar het bivak reed.

Volgens Johan en Dirk hadden ze slechts één way-point gemist. Aangezien het bijna 5 minuten zou duren om terug te rijden en de penalty voor het missen van een way-point een tijdstraf van 5 minuten op zou leveren hebben ze eieren voor hun geld gekozen en zijn ze doorgereden.

En het resultaat mocht er wezen: Johan en Dirk zijn als eerste geëindigd met 10 minuten en 16 seconden voorsprong op nummer 2!
In de avond werd de truck weer nagekeken voor de volgende dag: de verplaatsing naar het tweede bivak een paar honderd kilometer en een serie van 3 proeven vanaf 15h00 in de middag. Alles is opgeruimd en ingepakt en iedereen is redelijk vroeg gaan slapen.

Please follow and like us: