Breslau 2022

Overwinning #2!

Johan en Dirk hadden vandaag een druk programma. Leg 4 in de middag bestond uit twee stukken, wederom om de verschillende klassen tegelijk een ander parcours te laten rijden (en vervolgens te wisselen). Leg 4 hebben ze als 5e afgesloten. Op het tweede stuk kwamen ze een bekende grote plas tegen, die dit keer geen probleem opleverde. De onboard camera liet op een ander punt zien hoe moeilijk een klein stukje terrein kan zijn, je ziet duidelijk dat het lastig is voor de truck, maar voor Johan is dat gewoon een uitdaging.

De avond etappe, toepasselijk 4,5 genaamd startte voor de trucks rond middernacht. Naast stof deed ook op plekken een grondmist zich gelden. Dan zie je ook meteen welke verlichting het beste werkt. Johans’s lampen zitten laag op de truck. Hij heeft zelf de twee lampen in het midden nog ietsje omlaag gericht. Met een grote lichtbalk aan de bovenkant van de cabine zie je dan veel minder. Johan en Dirk vertelden dat ze overal om zich heen andere deelnemers zoeken naar de juiste weg. Een enkele slimmerd probeerde Johan te volgen, maar hij reed ze gewoon los. Resultaat op leg 4.5. eerste plaats bij de trucks!! Van de deelnemers aan deze leg was alleen én motorfiets sneller.

Aan de truck valt weinig te sleutelen. Aangezien we nog niet weten wat er voor morgen op het programma staat wachten we met sleutelen tot we dat weten. De monteurs mogen dus vannacht ook vroeg naar bed……nou ja….op het moment dat ik dit schrijf is het 02h45…….

Please follow and like us: