Nieuws

Update

In januari geen rally

Dit jaar is alles anders. Gedurende het hele jaar zijn er rally’s afgelast en ook komend jaar is zeer onzeker. Ondanks dat er geen rally’s gereden zijn dit jaar, heeft het team niet stilgezeten en is er hard doorgewerkt aan de Zetros. Met alle informatie en geleerde lessen uit de Africa Eco Race van dit jaar is aan de slag gegaan om de truck naar een nog hoger niveau te brengen. Inmiddels staat de Zetros zo goed als klaar, wachtend op betere tijden om weer deel te nemen aan een rally.

Het plan was om wederom deel te nemen aan de Africa Eco Race, maar ondanks alle inspanningen van de organisatie bleek het onmogelijk om een rally te organiseren die aan de hoge eisen voldoet en ook veilig is. De andere grote rally die begin januari plaatsvindt, de Dakar, gaat vooralsnog door. Ondanks dat het een mogelijkheid was om naar Saudi-Arabië af te reizen heeft het team besloten om dit niet te doen.

Het team bestaat uit vrijwilligers die veelal hun vakantiedagen opofferen voor deze mooie avonturen. Met het geldende advies vanuit de overheid, om niet naar het buitenland te gaan voor niet-noodzakelijke reizen, is het niet gepast om voor een rally deze risico’s te nemen.

De afgelopen jaren werd kerst niet thuis gevierd, oud en nieuw ver weg van iedereen op de Middellandse Zee. Dit jaar blijft iedereen thuis, echter van uitstel komt geen afstel. Iedereen staat te popelen om weer aan een rally deel te nemen. Maar eerst moet deze pandemie achter de rug zijn.

Update

Bijzondere tijden…

Tijdens de Africa Eco Race van begin dit jaar is gebleken hoe betrouwbaar de Zetros is. Het doel voor dit jaar was om nog één of twee rally’s te gaan rijden. In deze onzekere tijden is de impact van de Coronacrisis ook in de rallywereld te zien.

Hoe en of er nog rally’s gereden worden dit jaar zal op een later moment bekeken moeten worden. Ondertussen zit Johan niet stil en wordt de truck weer op een aantal punten verbeterd. Om aan de richtlijnen te voldoen werkt hij nu noodgedwongen alleen aan de Zetros, zonder de vaste hulp van de overige teamleden.

Helaas is de situatie niet anders en gaat gezondheid voor alles. All Star Rally wenst iedereen in deze tijd het beste, let goed op jezelf en elkaar!

Africa Eco Race 2020

All Star Rally Meet & Greet Weekend

Wil jij de Mercedes Zetros van dichtbij in actie zien en het team van All Star Rally ontmoeten? Op 8 & 9 februari organiseert Droomparken in samenwerking met All Star Rally een Meet & Greet weekend op Droompark Marina Strandbad. Het Meet & Greet weekend is vrij toegankelijk voor alle fans. Deze dag zullen er diverse activiteiten plaats vinden en kun je zelfs een stukje mee rijden met de Mercedes-Benz Zetros van All Star Rally team!
Lees verder

Africa Eco Race 2020

De eerste etappe overwinning!

Jarenlang hard werk werd vandaag rijkelijk beloond met een etappeoverwinning tijdens elfde etappe van de Africa Eco Race. Vaak zat Johan dicht bij een overwinning, maar zo ook de laatste twee weken verhinderden technische problemen dit. Gisterenavond zijn de laatste aanpassingen gedaan aan de veerpakketten zodat deze de laatste dagen van de wedstrijd konden overleven.
Lees verder

Africa Eco Race 2020

Problemen tijdens etappe 10

Het beloofde een mooie etappe te worden, de tiende etappe van de Africa Eco Race 2020. Met bijna 500 kilometer aan special stage één van de langste van de rally. Veel zand en veel duinen. Helaas werd de etappe al na 250 kilometer geneutraliseerd vanwege mist en stof, waardoor de helikopters (voor de veiligheid) niet konden opstijgen.
Lees verder