TEAM

Wie denkt dat een team alleen bestaat uit een coureur en een navigator heeft het mis. Johan Elfrink is de voorman van het team maar in de voorbereiding en tijdens de wedstrijden zijn er nog een aantal andere belangrijke mensen die het team compleet maken. Daarom stellen we het team graag voor:

Johan Elfrink // Zetros
Johan (1957) is al jaren een grote fan van autosport. Zo deed hij in het verleden aan autocross, reed enduro’s op de motorfiets en reed Formule V in een ex-auto van Arie Luijendijk. De kriebels om Dakar te rijden begonnen in 2004 toen hij een Buggy in de Dakar rally sponsorde en zelf ging kijken tijdens de rustdag in de woestijn. Nu na veel uren bouwen en trainen zit hij zelf voor de negende keer aan het stuur.

Dirk Schuttel // Zetros
Dirk (1965) heeft al van jongs af aan een passie voor de motorsport en de Dakar. Vanaf 18 jarige leeftijd werd met oud en nieuw al meerdere keren richting Parijs gereden om daar de start van de Paris-Dakar te zien. Daar is hij al besmet geraakt met het rally virus. In 35 jaar heeft hij motorcross, enduro en veel rally’s gereden op de motorfiets en ook in 2009 heeft hij de Dakar op een motorfiets uitgereden. De laatste jaren is hij nog steeds internationaal actief in de enduro sport maar navigeert daarnaast ook regelmatig in diverse rally’s bij de trucks.

Peter Wissels // Actros
Peter (1975) is geen onbekende van het team. Hij is al een paar keer meegereisd naar Afrika en is ook al een keer mee geweest naar Argentinië. In het dagelijks leven is Peter chauffeur bij zijn familiebedrijf. Daar is hij continue goed druk en draait hij zijn hand niet om als er ’s nachts nog even gestrooid moet worden. Die spirit heeft hij ook in de Dakar. Slapen kan altijd nog.

Tonny Venneker // Actros
Voor Tonny (1962) was 2012 de eerste Dakar-rally. In het dagelijkse leven zit hij in het asfalt transport. Zijn functie binnen het team is magazijn meester. Hij zal er tijdens de rally voor zorgen dat de monteurs snel over de juiste onderdelen en gereedschappen beschikken.

Eddie Beeftink // Actros
Eddie (1969) is een van de technische mannen van het team. Samen met Johan Elfrink heeft hij heel wat verbeteringen bedacht en uitgevoerd gedurende de jaren. Onverwoestbaar en doorgaan totdat het goed is, is wel wat hem typeert.

Ricardo Nijkamp // Actros
Ricardo (1992) is in het dagelijks leven monteur. Dit jaar gaat hij voor de derde keer met het team mee om de Zetros weer in goede staat te krijgen voor de volgende dag.

Remond Verloop // Actros
Remond (1989) versterkt het team dit jaar voor de derde keer. Gewapend met zijn camera’s zorgt hij er voor dat fans, familie, vrienden en kennissen via het internet op de hoogte blijven van de avonturen van het team.

Overige teamleden:

Gerard Moorman
Gerard (1983) draait inmiddels ook al aardig wat jaren mee met het team. Hij is weer een collega van Eddie Beeftink nadat hij een aantal jaren bij een autobergingsbedrijf heeft gewerkt. Gerard heeft veel verstand van motorenrevisie en is een echte allrounder, dus multi-inzetbaar.

Lex Willemsen

Nick Wassing // Actros
Nick (1993) is afgelopen jaar voor het eerst mee geweest met het team als monteur.

Dennis Evers
Dennis (1977) is sinds 2010 bij het team en vaste monteur van Axor 3 van Johan. Dennis woont samen en is in het dagelijks leven monteur bij een automobielbedrijf . Verder heeft hij auto’s en de Baja als hobby.

Teun Stam
Teun (1961) is tien jaar actief geweest in de fietscross, heeft nog als co-piloot bij Rob Van Pelt gereden en was co-piloot bij Jacques Bleakenburg tijdens de NK offroad.  Teun houdt zich in het dagelijks leven bezig met zijn eigen (sloop)bedrijf en natuurlijk zijn vrouw, zoon en dochter.

Rob Bogaart
Rob (1967) is in het dagelijks leven monteur bij Wensink Mercedes-Benz in Apeldoorn. Vanuit zijn werk is hij dus zeer geroutineerd in de trucktechniek, maar hij heeft daarnaast ook nog veel 4×4- en crosservaring. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn vrouw en dochter Gwen, en hij mag ook graag sleutelen aan een Kever uit 1968. Als hij dan nog tijd over heeft, klust hij in en om zijn huis.

Alwin Bijsterbosch
Alwin (1976) is in het dagelijks leven eerste monteur en assistent-werkplaatschef bij een Mercedes-Benz dealer. Daarnaast is hij getrouwd en gek op autocross en skiën. Alwin heeft twee keer deelgenomen aan Le Dakar. Hij heeft in 2011 hard gewerkt aan de wederopbouw van de Axor van Johan maar tijdens Dakar 2012 was hij helaas niet van de partij.

Herwin Oonk
Herwin (1972) is aannemer en is dus in het dagelijkse leven druk bezig om met zijn mensen diverse verbouwingen te realiseren. Herwin kent Alwin al lange tijd via de autocross en is zo ook in het team terecht gekomen. Herwin ging in 2012 voor het eerst mee en heeft als multi inzetbare monteur veel genoten.

Derk Lansink
Derk (1955) loopt al lange tijd rond in de werkplaats. Hij maakt misschien wel het minste geluid maar is een onmisbare man. Hij is de lasser en heeft daaraan een flinke taak. Even een beugeltje, toch weer anders, even korter, toch maar langer, want alles moet meer dan perfect. Het moet ook Dakar vast zitten en daar zorgt Dirk wel voor. Ook al gaat hij niet mee naar Dakar, er zal zeker aan hem gedacht worden want als Dirk het maakt, dan is het goed.

Rob Ribbers
Rob (1949) is de technisch adviseur van het team en binnen het team bekend als Rob 2. Rob rijdt zelf niet mee met de rally, maar heeft heel veel tijd gestoken in de homologatie van de Axor en daarnaast ook in het berekenen van alle aanpassingen die het team aan de trucks heeft verricht. Vanuit zijn bedrijf RTC Dynamics in Roosendaal heeft hij goede contacten met zowel de Mercedes-Benz importeur als de fabriek, waardoor hij het team op allerlei manieren van goed advies kan voorzien. Rob heeft ook de studenten Dennis en (zijn zoon) Peter in 2007 van de benodigde informatie over de trucks voorzien, zodat zij een goed computer-simulatiemodel van de Axor hebben kunnen maken. Daarvan plukt het team overigens met heel veel plezier de vruchten en ook Rob zelf maakt weer gebruik van dit simulatiemodel. Voor Rob is de rally dan ook extra spannend: zal alles wat is bedacht en berekend ook echt de rally doorstaan? We gaan er in elk geval van uit dat dat het geval zal zijn.

William Zweerts de Jong
William (1970) is verantwoordelijk voor alle promotie rondom het All Star Rally team. Vanuit zijn eigen communicatiebureau in Utrecht verzorgt hij alle commerciële activiteiten voor het team, zoals het onderhouden van perscontacten, de eindredactie van de website, contacten met sponsoren en de teamreizen (zowel naar de Dakar-rally zelf als naar de diverse testlocaties).

Kortom, een team dat staat als een huis!